Norse

Norse - Bylgja kajakk

Materiale:   Glassfiber/Vinylester

Anbefalt vekt padler:   65 – 100 kg

Kajakkens vekt:   24 kg

Lengde:   520 cm

Bredde:   55 cm

Sittebrønn type:   Keyhole

Sittebrønn L / B:   84 x 40 cm

Dybde under dekk:   30

Skott framme:   Ja

Skott bak:   Ja

Dagluke:   Ja

Dagluke liten:   Ja

Totalt volum:   350 liter

Fremre skott:   65 liter

Sittebrønn:   180 liter

Dagluke: 35 liter

Akterskott:   70 liter

Maks lastekapasitet:   140 kg

Senkekjøl / Skeg:   Ja

Lårstøtter:   Ja

Justerbare fotstøtter:   Ja 

 


Norse Bylgja


Norse har, som seg hør og bør for kajakker designet på Vestlandet og i Norge, valgt navn på sin kajakkserie fra Norrøn mytologi. Bylgja, denne store bølgen, var datter av herskerne av havene, Ågir og Ran.


Norse Bylgja er en kajakk som passer for nybegynneren og de erfarne. Den er et godt valg til dags-, helge- og langturer.


Den har et skrog med spring, V-formet tverrsnitt og knekkspant med skarpe kanter. Dette gir god primær- og sekundærstabilitet. Den er rask, holder retningen og sporer godt under alle forhold. Samtidig er den leken, reagerer og snur lett når den kantes, nærmest på «femøringen».


Sittebrønnen er stor og setet er komfortabelt med en god justerbar ryggstøtte. Kajakken har to skott med ovale luker og god lastekapasitet, ett fremme og ett bak. I tillegg er det en lett tilgjengelig dagluke rett bak setet og et lite «skott», til bilnøkler og lignende, rett foran sittebrønnen.


Kajakken har lårstøtter, justerbare fotstøtter og en betjeningsvennlig senkekjøl. Senkekjølen sikrer stabilitet og bidrar til at kajakken blir lettere å håndtere ved vind, strøm, «punkt til punkt» padling og krysninger.


Sikkerhet er vektlagt, kajakken har godt med dekksliner og strikk på for- og akterdekket. Dette er viktig ved behov for egen- og kameratredning.


Bylgja er produsert i glassfiber/vinylester og vakumstøpt, noe som gir optimal styrke i forhold til vekt. Prosessen er lukket, miljøvennlig og uten farlige avgasser. Skroget er stivt og robust. Alle Norse modeller er forsterket med fibermaterialet Aramid langs hele kjølen. I tillegg er Bylgja forsterket i sidene.

 

90760_Norse_Kayaks_Norse_-_Bylgja_1

Lengde

 

520 cm

Bredde

 

55 cm

Vekt

 

24 kilo

Anbefalt padlevekt

 

65 kilo - 100 kilo

Pris

 

Kr 19.995,-

Kunder som padler Norse - Bylgja kajakk, kjøper også...

 

Du trenger ikke så mye utstyr i tillegg til Norse - Bylgja havkajakk, men en  god padleåre og selvfølgelig kajakkvest MÅ du ha. 

 

Ellers er det bare ut å padle.......

Ainsworth padleåre

 

Denne engelske kajakkåren fra Ainsworth er en kraftif allround åre med alle desigfunksjonene i det klassiske Alround-bladet. Flott for turer med våre rekreasjonskajakker. En veldig populær padleåre i superhard ABS plast. Skaftet er veldig behagelig å padle med.

 

 

 

Kajakkvest


Denne flotte kajakkvesten er produsert av Riber i England. Finnes i ulike størrelser. Er du svømmeudyktig MÅ du bruke den tradisjonelle redningsvest.